Sûnte Tún

SÛNTE, voor kruid, fruit en groenten, is de biologische gemeenschapstún van mijn partner Tim en mij samen, die we graag met anderen willen delen.  

SÛNTE ligt op Landgoed Mariahoeve in het Bûtefjild van Feanwâlden. Deze prachtige plek langs doorgaand vaarwater, tussen de vogels, midden in het ‘fjild’ geeft rust en inspiratie.

Het geheel is meer dan de som der delen

De principes van de permacultuur staan aan de basis van onze tún, met als doel lokaal voedsel te produceren. Kennisdeling en ontmoeting zijn daarbij belangrijke pijlers.
De uitdrukking ‘Het geheel is meer dan de som der delen’ staat symbool voor permacultuur en zegt zoveel als ‘voeg het samen’. Geen monotone akkers, maar een kleurrijk palet, boven en onder de grond. Goed voor de bodemvruchtbaarheid, goed voor de biodiversiteit en goed voor het gemoed. En dat laatste delen we graag, met wie maar wil.

Het teeltplan bestaat uit een divers palet aan groenten, met een rand voor fruitbomen- en plukfruit. Ook is er een royale kruidentuin, bedoeld om kruiden van te drogen en te verwerken tot bijvoorbeeld een likeur, of theemengsel.

Je bent van harte welkom!

Bij ons, bij SÛNTE, die we steeds verder inrichten als fijne plek om te vertoeven, met aan de rand van de tún een knusse keet voor een relaxmomentje of een goed (kennismakings)gesprek. Je bent welkom als zelfoogster, afnemer of als hulp in de tuin.

SÛNTE is een jonge tún in aanbouw en in ontwikkeling. 2020 is een jaar van experimenteren, op alle fronten. Met de gewassen en wijze van afname in de toekomst. Vind je het leuk om hieraan bij te dragen, laat het ons weten. Ook als je gewoon even wilt kijken, graag even vooraf melden.